Jak si vybrat mezi různými pneumatikami bez hrotů

Při výběru zimních pneumatik není výběr vždy tak snadný. U stejného výrobce pneumatik mají obvykle ve svém sortimentu několik pneumatik, takže to není vždy přímé rozhodnutí. Pokud jste se již rozhodli, že chcete zimní pneumatiky a nechcete pneumatiky s hroty, pak vám zbývají pneumatiky s hroty bez pneumatik a v některých případech i zimní pneumatiky do každého počasí, které jsou vždy s hroty, protože lze použít celoročně. Stále můžete mít na výběr 5-7 pneumatik.

Podíváte-li se např. řada pneumatik od Nokian Tyres, která je předním výrobcem zimních pneumatik. Pocházejí z Finska a mají schopnost kombinovat vysokou kvalitu s drsnými zimními podmínkami, které jsou ve Finsku během zimy. Vlastní také jedno z nejznámějších zimních testovacích zařízení, často nazývané „Bílé peklo“. Podmínky, které zde panují, jsou jedny z nejtvrdších, kterým můžete čelit, což z něj dělá perfektní testovací místo pro zimní pneumatiky, které musí vynikat v obtížných podmínkách.

Máte dvě různé pneumatiky bez hrotu s názvem Nokian Snowproof, kde jedna má za jménem písmeno „P“. Tato pneumatika je vyrobena pro středoevropské podmínky, kde máte během zimy nejrůznější podmínky, ale přesto si chcete zajistit, abyste měli během zimy tu nejlepší bezpečnost. Nokian Snowproof P jsou určeny pro rychlejší automobily, které umožňují vysoké rychlosti, takže můžete své sportovní auto snadno používat na dálnici Autobahn při vysokých rychlostech bez obav.

Pak máte Nokian Hakkapeliitta R3, která nese slavný název Hakkapeliitta známý také z jejich nabídky pneumatik s hroty. Jedná se o severskou zimní pneumatiku, která zvládne i ty nejnáročnější zimní podmínky. Tyto pneumatiky jsou ideální pro oblasti, které mají během zimní sezóny dlouhé a tuhé zimy. Používají kryokrystaly jako uchopující částice a mají dezén běhounu, který zahrnuje lamely pro lepší přilnavost na sněhu i ledu a dobře se přizpůsobuje jakýmkoli jízdním a povětrnostním podmínkám. Tyto pneumatiky se také doporučují pro elektrická vozidla a hybridy, které vyžadují pneumatiky s nízkým valivým odporem a odolnou proti opotřebení.

Konečně máte Nokian WR A4 a Nokian WR D4, kde Nokian WR A4 je verze pro sportovní automobily a Nokian WR D4 je pro normální osobní automobily. Obě verze se také doporučují pro elektromobily a hybridy. Vykazují velkou přilnavost na různých površích, které se vyskytly během měnících se povětrnostních podmínek. To je také zaměřeno na střední Evropu, kde se musíte přizpůsobit tomu, že budete mít během stejného dne někdy suché, mokré nebo pak zasněžené podmínky, a přitom si během jízdy můžete zůstat v bezpečí. S celou řadou pneumatik Nokian budete mít na zimních površích vždy skvělou přilnavost, i když se vydáte na jejich celoroční pneumatiky schválené pro zimu, zvané Nokian Weatherproof nebo Nokian Seasonproof.

Další informace o pneumatikách bez hrotů naleznete na adrese: https://www.nokiantyres.cz/