Hur dubbfria däck kan konkurrera när det gäller grepp med dubbdäck

dubbdäck

När det gäller vinterdäck kan de dubbfria däcken idag under vissa omständigheter vara bättre än dubbdäck. Du kan idag få dubbfria däck, även kända som friktionsdäck som har utmärkt grepp på snö och is. Detta var inte alltid fallet tidigare, där dubbdäcken var mycket överlägsna och om du behövde bra grepp på is hade du bara valet av dubbdäck. Nuförtiden kan du behöva tänka om ditt uppenbara val eftersom innovationen och tekniken har utvecklats mycket när det gäller dubbfria däck.

Med dubbfria däck behöver du inte oroa dig för att förlora några dubbar när du gör snabbstart eller snabba stopp, vilket kan vara svårt för dubbarna. Dubbarna kommer också att slitas på grund av nötning så att de blir mindre. Det här är något du inte har med de dubbfria däcken. Eftersom du då också kan köra i vilket land som helst med friktionsdäck, blir de mer flexibla och du kan montera dem tidigare om du känner dig mer bekväm med det medan du väntar på vintern.

Dubbade däck kräver ofta att du kör försiktigt från början så att dubbarna kan sätta ordentligt. Spindlarna är också riktade så att du inte ska ändra rotationsriktningen mellan årstiderna. När du roterar däcken ska du alltid hålla vänster däck på vänster sida och höger däck på höger sida. Riktningsförändring kan orsaka att tapparna faller ut. De dubbfria däcken har greppartiklar integrerade i slitbanan, så de är där för att stanna. Slitage kan dock orsaka viss minskning av det, och det är också därför det är viktigt att du byter ut slitna däck till nya däck. Detta bör göras när mönsterdjupet når 4 mm.

När du väljer nya däck till din bil, överväger du säkert premiumdäck utan dubbar, oavsett vilka vinterförhållanden du planerar att köra i. Du måste också göra ändringar i rätt tid för sommardäck.

För mer information om dubbfria däck, besök: https://www.nokiantyres.se/